Hus / Sauna

Kommende klubhus-sauna Brøndby Havn.

Siden 2014 har Vinterbadelauget Bifrost arbejdet for etablering af nye attraktive faciliteter, et badehus-sauna ved Brøndby Havn. Brøndby Kommune har været meget positive og velvillige, og har afsat midler til etablering af et badehus-sauna. Faciliteterne skal deles med Brøndby Kommunes institutioner. Kommunen vil stå som bygherre. Badehuset bliver placeret på Sydøen ved Havmågen. Byggeriet forventes igangsat i foråret 2020 med ibrugtagning efteråret 2020.

Det er blevet en trend at vinterbade, en fritidsaktivitet i stor udvikling over hele landet. Alle vinterbadeklubber med attraktive faciliteter med sauna og wellness i Storkøbenhavn har lukket for tilgang, eller der er ventelister. Et lækkert badested med sauna giver Brøndby Havn et løft. Vi glæder os til at kunne sidde i saunaen med panoramaudsigt over Køge Bugt, at nyde det kolde gys, skiftende vejrlig, skyer, havet, solnedgangen. Det giver positiv energi, lys-varme-kulde-natur-terapi. Det styrker kroppen og immunforsvaret at vinterbade. Det er den nordiske koldtvands- badetradition foreningen ønsker at fremme, det kolde gys. Et koldt dyp i havet og bagefter i saunaen. Man skal i vandet og blive våd helt op forbi maverne og op til hagerne, før man må komme i sauna. Hvis man ikke er til koldt vand må man tage i svømmehallen og ikke optage plads i vinterbadeklubben.

Badehusprojektet er godkendt af styregruppen i kommunen og byggetilladelse foreligger. Vi håber, at byggeriet påbegyndes forår 2020 og bliver klar til indvielse til vinterbadesæsonen, efteråret 2020. Det bliver en perle.

badehustegninger
placering Brøndby Havn